Ostoskori on tyhjä.

Auton pesu keväällä

Auton huolellinen pesu kannattaa keväisin

Kevään ja aurinkoisen sään saapuessa moni autoilija herää siihen, että oma autokin saattaa yllättäen näyttää kaikkea muuta kuin puhtaalta. Mennyt talvi on ollut paikoittain erityisen kylmä ja kurainen, joten moni on jättänyt autonpesukertoja välistä, ja lika on päässyt kunnolla pinttymään auton maalipintaan. 

Etenkin asvalttipiki ja tiesuola ovat sellaista likaa, joka ei välttämättä lähde maalipinnalta peruspesussa. Pinttyessään lika voi kuitenkin vahingoittaa auton maalipintaa, joten keväällä kannattaa ottaa käyttöön tehokkaammat pesut. 

Kevätpesun tärkeimmät vaiheet

Tärkeä esipesu

Kevään saapuessa auton huolellinen esipesu nousee erityisen tärkeään rooliin, sillä talven aikana kertynyt lika voi aiheuttaa korroosiota. Siksi ensimmäisessä kevään pesussa on suositeltavaa valita autopesu, joka sisältää tehokkaan esipesun. Tämä varmistaa, että asvalttipiki ja tiesuola saadaan pestyä mahdollisimman tarkasti pois, jolloin auton pinta säilyy paremmassa kunnossa ja korroosiovaurioiden riski pienenee. 

Vanteiden pesu 

Talvikuukausien aikana myös auton renkaat altistuvat kovalle kulutukselle sekä erilaisille saasteille ja lialle. Erityisesti piki, jarrupöly ja tiesuola ovat renkaiden ja vanteiden pahimpia vihollisia, jotka voivat aiheuttaa korroosiota. Koneellisissa pesuissa vanteetkin pestään huolellisesti ja tehokkaissa konepesuissa vanteet pestään jopa kahdesti, mikä on erityisen suositeltavaa keväisin. 

Auton kevätpesu kannattaakin viimeistellä vanteiden ja renkaiden huoltamisella sekä renkaiden kausivaihdolla. Puhtaita renkaita onkin huomattavasti mukavampi käsitellä kausivaihdon yhteydessä. 

Vaha pinnassa suojaa syvältä 

Konepesu viimeistelläänkin usein vahalla. Kiillon lisäksi vahaus antaa suojaa suolaa ja muuta likaa vastaan sekä paikkaa pintaan jo syntyneitä vaurioita. Myös maalipinta pysyy kunnossa ja ruosteettomana, kun autoa vahataan säännöllisesti — vähintään neljästi vuodessa. Koneellinen pesu vahauksella ei vie 10 minuuttia kauempaa. Haalistumaton ja ruosteeton maalipinta erottuu edukseen kevätajossa. 

Kevät on tehopesun aika.

-

Konepesu on hellä auton maalipinnalle

Moni on huolissaan, että konepesut naarmuttavat maalipintaa. St1- ja Shell asemien Perfect-autopesuissa karkea lika irrotetaan korkeapainevedellä, naarmuttavia epäpuhtauksia ei siis jää auton pintaan. Vasta sitten puhtaus viimeistellään pehmoharjapesulla. Pehmoharjat itsessään ovat naarmuttamatonta harjamateriaalia, joka muistuttaa sukelluspuvun pintaa. 

Miksi valita Perfect-autopesu?