Ostoskori on tyhjä.

Säännöllisen pesun edut

Suomalaiset pesevät autojaan liian harvoin

Peseminen olisi helppo tapa pidentää auton käyttöikää ja hidastaa sen arvon alenemista. Tiheä pesutahti estää likaa pinttymästä pintaan – paksu likakerros taas edistää kosteuden pääsemistä maalipinnan huokosiin, mikä aiheuttaa ruostetta. Säännöllinen pesu kiillotusvahauksella hoitaakin maalipintaa sekä auttaa säilyttämään kulkupelin edustavan ulkonäön.

Keskimäärin maassamme auto puhdistuu kuitenkin vain neljästi vuodessa, kun suositeltava tahti olisi kerran kuussa – kurakeleillä parinkin viikon välein. Vuodenajasta riippuen auton maalipintaa vahingoittavat niin hiekka, tiesuola, piki kuin maantiepölykin.

Suojaa autosi korroosiolta

Erityisesti talvella tiesuola ja kosteus luovat suotuisat olosuhteet korroosiolle, varsinkin jos autoa säilytetään välillä sisätiloissa. Suolaus ei kuluta auton maalipintaa ainoastaan talvella, sillä kesäisin suolaa käytetään sitomaan pölyä. Maantiesuola tarttuu sitkeästi auton pintaan, eikä irtoa kevyellä pesulla.

Erityisesti auton alusta tulee pestä säännöllisesti, sillä sinne ruostetta ilmaantuu usein ensimmäiseksi. Pahimmillaan korroosio aiheuttaa vaaratilanteita, jos se pääsee kuluttamaan esimerkiksi jarrulevyjä tai -putkia. Säännöllinen konepesu ehkäisee näitä ongelmia, sillä se  puhdistaa myös auton alustan.

Säännöllinen pesu suojaa ruosteelta ja hillitsee auton arvon alenemista.

Vaha pinnassa suojaa syvältä

Konepesu viimeistelläänkin usein vahalla. Kiillon lisäksi vahaus antaa suojaa suolaa ja muuta likaa vastaan sekä paikkaa pintaan jo syntyneitä vaurioita.

Myös maalipinta pysyy kunnossa ja ruosteettomana, kun autoa vahataan säännöllisesti hintään neljästi vuodessa. Pesu vahauksella ei vie juuri 10 minuuttia kauempaa. Haalistumaton ja ruosteeton maalipinta erottuvat edukseen sekä ajossa että myydessä.

Konepesu on hellä auton maalipinnalle

Moni on huolissaan, että konepesut naarmuttavat maalipintaa. St1- ja Shell asemien Perfect-autopesuissa karkea lika irrotetaan korkeapainevedellä, naarmuttavia epäpuhtauksia ei siis jää auton pintaan. Vasta sitten puhtaus viimeistellään pehmoharjapesulla. Pehmoharjat itsessään ovat naarmuttamatonta harjamateriaalia, joka muistuttaa sukelluspuvun pintaa.

Pesut eri vuodenajoille ja likaisuusasteille

St1- ja Shell-asemien Perfect-autopesuvalikoimaan kuuluu neljä eri ohjelmaa, jotka on suunniteltu erilaisille likaisuusasteille. Jokainen harjallinen pesu sisältää esipesun, korkeapainepesun, vaahdon, pehmoharjapesun sekä kuivauksen. Tehokkaimmat pesut sisältävät näiden lisäksi muun muassa vahauksen, alustan pesun, kiillotuksen sekä vanteiden pesun.

Tehokkaimmassa pesussa, Perfect Tornadossa puhtaus taataan. Tornado on tehty ankarille sääoloille talveen ja kevääseen. Tällöin auton pintaa rasittavat tiesuola, loska ja tienpinnasta irtoava bitumi. Tornado sisältää esipesun, vanteiden ja renkaiden puhdistuksen kahdesti sekä pesun viimeistelyn Carnauba-vahalla, jonka kiilto säilyy pitkään.

Toiseksi tehokkain pesu, Perfect Premium, sisältää sekin vahauksen sekä antaa siten autolle pitkäaikaisen kiillon. Premium sopii esimerkiksi kesälle tyypilliseen, vaikeasti irrotettavaan hyönteisten ja lintujen aiheuttamaan likaan.

Perfect Shine -pesu on suunniteltu kevyempään likaan, kuten tie- ja siitepölylle. Ohjelman pehmoharjakiillotus vahvistaa maalipinnan kiiltoa. Säännöllisesti toistettuna Shine-pesu auttaa myös kiiltoa säilymään pidempään.

Perfect Express on nopein pesuohjelma, joka soveltuu parhaiten autoihin, joita pestään säännöllisesti. Express-pesu on siis omiaan autoille, joihin lika ei ole pinttynyt.

Perfect Harjaton on vaihtoehto, kun halutaan pestä auto ilman harjoja.

Perfect autopesujen kesto vaihtelee nopeimmasta 7-8 minuutin Express-pesusta 10–12 minuutin Tornado-pesuun. Paitsi eri likaisuusasteiden lisäksi, Perfect-autopesut ja pesuaineet räätälöidään myös vuodenajoille tyypillisten likojen mukaan. Pesuohjelmat siis vaihtuvat jokaisella Perfect-pesuasemalla neljästi vuodessa.

Osta verkosta, pese missä vain

Pesut voimassa 5 kk kaikilla 70:llä Perfect-pesuasemalla

Osta meiltä, pese missä vain!

Voit hankkia Perfect-autopesut yksittäin tai kolmen ja viiden pesun paketteina osoitteesta perfectautopesu.fi. Saat käyttöösi pesukoodit, joiden kanssa voit ajaa suoraan autopesuun mille tahansa St1- ja Shell- asemalle, jossa on Perfect -pesuasema. Suomen kattavimpaan pesuverkostoon kuuluu lähes 70 pesuasemaa Helsingistä Rovaniemelle. Ostetut pesukoodit ovat voimassa viisi kuukautta ostopäivästä.

St1 Way-sovellus

Lataa ilmainen St1 Way -sovellus

Helppoa maksamista St1 Way -sovelluksella

Tiesitkö, että voit ostaa autopesut myös St1 Way -sovelluksella? Osta autopesut helposti ja nopeasti mobiilisti, ja ajaa suoraan autopesuun mille tahansa St1- tai Shell Perfect -pesuasemista. Sovelluksessa voit myös etsiä lähimmän asemasi ja maksaa tankkauksen kätevästi puhelimella. 

Lue lisää