Ostoskori on tyhjä.

Usein kysytyt kysymykset

Olemme keränneet meiltä usein kysytyt kysymykset yhteen paikkaan, jotta löytäisit vastauksen omaan kysymykseesi mahdollisimman nopeasti ja helposti. 

Usein kysyttyä

Autopesujen osto St1 Way-sovelluksella

St1 Way -sovelluksella ostat nopeasti ja helposti Perfect-autopesuja mukavasti kotisohvalta. Ostetut pesukoodit ovat voimassa 5 kuukautta ja toimivat kaikilla St1- ja Shell Perfect-pesuasemilla.

Käytettävissä olevien autopesujen määrän ja voimassaoloajan voit myös helposti tarkastaa milloin tahansa St1 Way -sovelluksessa.

Apple Payn käyttäjänä maksat vieläkin nopeammin! Apple Paytä käyttämällä saat autopesut ja tankkaukset kuitattua napin painalluksella, ilman erillistä tunnistautumista. Säästät aikaa, vaivaa sekä omia hermoja. 

Miten toimia autopesussa?

Kun ajat autopesuun lue viivakoodi tai näppäile numerokoodi laitteeseen. Kun näytössä lukee ”AJA PESUUN” ja vihreä valo palaa, aja sisään keskelle pesukonetta. Punaisen STOP-valon sytyttyä pysäytä auto, sammuta moottori ja kytke käsijarru sekä keskuslukitus päälle. Älä poistu autosta! Mikäli autopesu keskeytyy, älä siirrä autoa, vaan soita henkilökunnalle hallissa näkyvään numeroon. Autopesun päätyttyä vihreän AJA-valon syttyessä aja ulos ja kokeile jarruja.

Osta pesukoodi

Autopesukoodin käyttö

Lue viivakoodi tai näppäile pesukoodi ja lisää sen jälkeen #-merkki Perfect-autopesulan sisäänajon yhteydessä olevaan automaattiin. Pesukoodit toimivat kaikilla St1- ja Shell Perfect pesuasemilla.

Miten autopesuun ajetaan?

Kun olet onnistuneesti syöttänyt autopesukoodisi laitteeseen ja pesukoneen näytössä lukee ”AJA PESUUN” sekä vihreä valo palaa, aja sisään keskelle autopesukonetta. Punaisen STOP-valon sytyttyä pysäytä auto, sammuta moottori ja kytke käsijarru sekä keskuslukitus päälle.

Osta pesukoodi

Kauanko auton pesu kestää?

Perfect autopesujen kesto vaihtelee nopeimmasta 7-8 minuutin Express-pesusta 10–12 minuutin Tornado-pesuun.

Auton pesu pakkasella - mitä pitää tietää?

Autoa voi pestä myös talvella. Talvi asettaa vaatimuksia sekä autoilijalle että autopesulle. Muutama yksinkertainen kikka kuitenkin tekee myös talvisesta autopesusta helppoa. Pesutuloksen kannalta paras ratkaisu on säilyttää auto mieluiten katoksen alla ulkolämpötilassa. Lämmin autotalli kuivattaa lian auton pintaan ja vaikeuttaa konepesua. Vastapesty auto kannattaa kuitenkin mahdollisuuksien mukaan viedä lämpimään autotalliin kuivumaan. Autoa ei kannata jättää heti pesun jälkeen parkkiin, vaan liike kuivattaa pinnat parhaiten ja varmistaa, ettei esimerkiksi vanteisiin jää vettä jäätymään.

Normaalilla pakkaskelillä alustapesu on tehokas keino tiesuolan poistamiseksi auton pohjasta. Lukkojen jäätymisen estämiseksi kannattaa pesun yhteydessä käyttää säännöllisesti lukkoöljyä, joka voitelee lukon ja estää veden jäätymistä lukkopesään. Lisäksi ovien ja ikkunoiden tiivisteet kannattaa käsitellä silikonittomalla tiivistesuojalla, jota saa esimerkiksi puikkomuodossa. Tiivistesuoja pitää kumitiivisteet joustavina ja suojaa niitä halkeilulta ja ikääntymiseltä.

Osta pesukoodi

Miten Perfect-autopesu toimii?

 1. Osta pesukoodi verkkokaupasta, St1 Way -sovelluksesta tai huoltamon kassalta.
 2. Valmistaudu pesuun:
  1. irrota tai paina antenni sisään
  2. käännä sivupeilit
  3. irrota telineet tai suksiboksi
  4. varmista, että pyyhkijät ovat ala-asennossa ja että ikkunat ovat kunnolla kiinni
 3. Lue viivakoodi tai näppäile numerokoodi.
 4. Kun näytössä lukee ”AJA PESUUN” ja vihreä valo palaa, aja sisään keskelle pesukonetta.
 5. Punaisen STOP-valon sytyttyä pysäytä auto, sammuta moottori ja kytke käsijarru sekä keskuslukitus päälle. Älä poistu autosta!
 6. Mikäli pesu keskeytyy, älä siirrä autoa, vaan soita henkilökunnalle hallissa näkyvään numeroon.
 7. Pesun päätyttyä vihreän AJA-valon syttyessä aja ulos ja kokeile jarruja.

 

Tämä ohje ei koske Shell Helsinki Tullinpuomin ja St1 Vantaa Lentoaseman pesulinjoja, joiden ohjeeseen voit tutustua pesulinjan sisäänajon yhteydessä.
Varmista henkilökunnalta autosi soveltuvuus koneelliseen autonpesuun, jos siinä on erikoisvarusteita (esim. lisävalot) tai se on paketti-, maasto- tai muu erikoisauto.
Jos autossa on katolla suksiboxi, pesu on ehdottomasti ostettava huoltamon kassalta.
Tarkista pesuhallin sisäänajossa olevista korkeus-/leveysmerkinnöistä, että autosi mahtuu pesukoneeseen, varsinkin jos autosi on esim. pakettiauto.
Emme vastaa pesuohjeiden noudattamatta jättämisestä aiheutuneista vahingoista.


Osta pesukoodi

 

Kuinka usein auto pitäisi pestä?

Yksi pesukerta vuodessa ei riitä, vaan auto on hyvä pestä 2-4 viikon välein ympäri vuoden. Säännöllinen pesuväli ehkäisee lian pinttymistä ja vähentää siten pintojen vaurioitumista. Tutkimusten mukaan säännöllinen pesu estää selvästi korroosion syntymistä.

Osta pesukoodi

Miksi auto kannattaa pestä säännöllisesti?

Välillä kuulee väitettävän, että autopesusta on iloa vain yhden päivän. Suomen vaihtelevissa olosuhteissa pesu on kuitenkin yksi tärkeimmistä auton huoltotoimenpiteistä. Säännöllinen pesu varmistaa, että lika, kuten maantiepöly, suola ja hiekka, eivät pääse vahingoittamaan maalipintoja. Lisäksi pesu suojaa auton maalipintaa UV-valolta, ilmansaasteilta ja rikiltä. Pesun yhteydessä tehtävä vahaus puolestaan antaa lisäsuojaa ja korjaa jo syntyneitä vaurioita. Puhdas auto säilyttääkin paremmin arvonsa ja antaa hyvän kuvan kuljettajastaan.
Osta pesukoodi

Mitä hyötyä auton vahaamisesta on? Mikä on Carnauba-vahaus?

On yleinen harhaluulo, että vahaus vaikuttaa pelkästään auton ulkonäköön. Vahaus toki ehostaa auton maalipintoja lisäten kiiltoa ja värien kirkkautta, mutta se ei ole vahan ainut käyttöperuste. Vahaus muodostaa vettä ja likaa hylkivän pinnan ja tasoittaa epätasaisuuksia. Perfect-autopesuissa on käytössä ns. vesipohjainen vahanlevitysmenetelmä, jossa vahaustuote lisätään vahaveteen, joka puolestaan suihkutetaan tasaisesti auton päälle.

Carnauba-vaha
Carnauba-vahan luoman pintajännityksen ansiosta vesi virtaa pois auton pinnoilta. Carnauba-vahakäsittely luo autoon heijastavan pinnan.

Osta pesukoodi

Mistä tiedän mikä pesu sopii autoni likaan?

Shell- ja St1-asemien neljä eri Perfect-autopesuohjelmaa on räätälöity eri likaisuusasteille, ja lisäksi voit valita harjattoman pesun. Vertaile pesuja täällä tai tee lyhyt testi Pesuklinikalla selvittääksesi mikä pesu sopii sinun autosi likaisuusasteelle. 
 

Miten Perfect Premium ja Perfect Tornado eroavat tavallisesta pesusta?

Kaikki auton pesuohjelmat eivät ole samanlaisia. Sekä Perfect Premium- että Perfect Tornado -pesuohjelmat sisältävät perusteellisen pesun lisäksi Carnauba-vahauskäsittelyn, joka suojaa maalipintaa happamilta sateilta, auringonvalolta ja vähentää lisäksi hapettumista. Käsittelyssä maalipintaan levitetään laadukas Carnauba-vaha, joka muodostaa likaa hylkivän kalvon, jonka ansiosta esimerkiksi vesi virtaa pois. Carnauba-vaha on tunnettu luonnonvaha ja korostaa auton omien värisävyjen syvyyttä, ja onkin erinomaisen kiiltonsa vuoksi myös ammattilaisten ja autoharrastajien suosiossa.

Osta pesukoodi

Vaikuttaako vuodenaika autopesuun?

Talvi on huono tekosyy likaiselle ajokille. Autoa kannattaa pestä ympäri vuoden, koska jokaisessa vuodenajassa on omat haasteensa. Esimerkiksi syksyisin ja talvisin tiesuola sekä kosteus luovat yhdessä suotuisat olosuhteet korroosion syntymiselle. Tilanne pahenee entisestään, mikäli autoa säilytetään välillä sisällä, koska lämmin sisäilma kuivattaa lian auton pintaan. Myös talvirenkaiden nastoista irtoava metallipöly voi syöpyä suoraan maalipinnan läpi ja aiheuttaa huomaamatonta korroosiota maalin alle. Keväisin ja kesäisin haasteet taas ovat erilaisia: siitepöly ja hyönteiset jäävät helposti tiukasti kiinni maalipintaan, jolloin niiden irrottamiseen tarvitaan erillisiä liuottimia.
Osta pesukoodi

Miten eri vuodenaikojen pesuohjelmat eroavat toisistaan?

Vuodenajalla on suuri merkitys autopesussa. Muuttuvat olosuhteet vaikuttavat paitsi likatyyppeihin ja lian pinttymisasteeseen, myös siihen, mikä osa ajoneuvoa helpoiten kulloinkin likaantuu. Tämän vuoksi Perfect-autopesuohjelmamme mukautetaan kulloisenkin vuodenajan mukaan. Valitsemme mm. sopivan esipesuaineen, liuoksen väkevyyden sekä vaikutusajan sekä kohdistamme pesuliikkeet vaikeimpaan likaan, jolloin saadaan aina paras mahdollinen pesutulos, vuodenajasta riippumatta.

Talvi - Tyypillinen lika: suola, bitumi

Bitumia poistava esipesuaine ja pidennetty vaikutusaika irrottavat bitumisen lian. Perusteellinen perän, kylkien ja helman pesu irrottaa suolan, bitumin ja kuran.

Kevät - Tyypillinen lika: siitepöly, pöly

Talven aikana auton pohjaan kertynyt lika irrotetaan tehoalustapesulla. Siitepöly irrotetaan maalipinnasta esipesuaineen avulla ja auto tehokuivataan, jotta pintaan ei jää pisaroita, joihin uusi pöly tarttuisi.

Kesä - Tyypillinen lika: hyönteiset, lintujen ulosteet, pöly

Hyönteisrroite-pesuaine sekä mekaniikan osalta pesu kohdistetaan erityisesti auton etuosaan ja tuulilasiin. Perfect Tornado- ja Perfect Premium -pesuohjelmissa tuplaliikkeet keulassa poistavat hyönteisjäämät ja tehokuivaus estää vesipisaroiden jäämisen auton pintaan.

Syksy - Tyypillinen lika: kura, lintujen ulosteet

Sadekelien kura irrotetaan tehostetulla peräpesulla. Hyönteisirrote-esipesuaine ja pesuliikkeet kohdistettuna erityisesti myös keulaan irrottavat kesän jäljiltä jääneet hyönteisjäämät.

Osta pesukoodi

Millainen on laadukas autopesukone?

Kaikki auton pesukoneet eivät suinkaan ole samanlaisia. Laadukkaassa autopesussa hiekan ja pölyn poistossa käytetään korkeapainejärjestelmää, joka poistaa hiovat ja naarmuttavat hiukkaset ennen harjausvaihetta. Pesun lopputuloksen kannalta on oleellista, että pesukoneen vesisuihkut ulottuvat joka paikkaan auton pinnalla, ja että niiden teho riittää pesemään hiekan ja pölyn pois ennen harjausta. Laadukkaan autopesukoneen pehmoharjamateriaali on hellävaraista, minkä huomaa huomattavan alhaisesta pesuäänestä pesun aikana.

Tärkeää on myös se, miten pesukonetta hoidetaan. Hyvin hoidettu ja nykyaikainen autopesukone ei vahingoita autoa vaan huomioi esimerkiksi eri vuodenaikojen aiheuttamat haasteet sekä erilaiset likatyypit. Hyvän pesutuloksen takaa henkilökunta, joka on koulutettu opastamaan mm. pesuohjelman valinnassa. Myös pesuhallin siisteys ja pesuharjojen puhtaus kertovat siitä, kuinka pesukonetta hoidetaan.

Osta pesukoodi

Mikä on pehmoharjapesu?

Karkea lika irrotetaan koneellisessa pesussa auton pinnasta harjattomalla korkeapainepesulla, jonka jälkeen auton puhtaus viimeistellään pehmoharjapesulla. Pehmoharjat ovat naarmuttamatonta harjamateriaalia, jonka materiaali muistuttaa sukelluspuvun pehmeää pintaa. Pehmoharjojen tehtävä on poistaa mikrolikakerros auton maalipinnalta ja mahdollistaa puhdas ja kuiva pesutulos.

Osta pesukoodi

Kannattaako autoa pestä kotona?

Koneellinen autopesu on myös ympäristöteko. Satunnaisen pesun voi toki tehdä omalla pihalla imeyttämällä pesuvedet maahan, mutta jos pihapesu on säännöllisempää, pesuvedet on ohjattava öljynerotuskaivoon. Pesuvesiä ei siis saa johtaa pihan tai kadun sadevesiviemäriin, koska ne kulkeutuvat sitä kautta luonnonvesistöihin. Pinttyneeseen likaan käytettävien liuotinpesuaineiden käyttö ilman öljynerotuskaivoa on kiellettyä, vaikka pesu olisi satunnaistakin.

Autopesu on usein kiellettyä taloyhtiöiden pihalla. Yleisellä alueella, kuten tiellä tai puistossa ei myöskään saa pestä autoa. Jos auton haluaa pestä omatoimisesti ja säännöllisesti, on suositeltavaa tehdä se autopesua varten rakennetulla pesupaikalla, joita löytyy mm. huoltoasemien yhteydestä ja parkkihalleista. Konepesu on kuitenkin ympäristöystävällisempi ja käsinpesua hellävaraisempi vaihtoehto, ja siten aina hyvä valinta.

Asemilta löytyy aina erilliset hiekan- ja öljynerotuskaivot. Ne erottavat pesuun käytetystä vedestä pesuaineet, hiekan sekä öljyt, jolloin puhdistettu pesuvesi voidaan ohjata viemäriverkkoon. Öljynerottimeen kertyvä jäte taas toimitetaan käsiteltäväksi ongelmajätelaitokseen.

Huoltoasemien autopesuja ohjataan Öljy- ja biopolttoaineala ry:n ylläpitämällä jätevesiohjelmalla.

Osta pesukoodi

Mitä voin tehdä autoni parhaaksi koneellisen autopesun lisäksi?

Jos haluat oikeasti puhtaan auton, pelkkä ulkopesu ei vielä riitä. Perfect-autopesuasemilta saat koneellisen autopesun lisäksi muita palveluita, jotka auttavat pitämään autosi puhtaana. Perfect-autopesuasemilla voit esimerkiksi imuroida autosi sisätilat. Perfect-autopesuasemilta ostetun Perfect-autopesun mukana saat puhdistusliinasetin, josta löydät liinat auton eri sisäpinnoille. Asemilla on lisäksi myynnissä erilaisia kemikaaleja ja liinoja sisäpuhdistukseen. Kun ostat Perfect-autopesun St1 Way -sovelluksella tai Perfectautopesu.fi -verkkokaupasta, niin muista näyttää vahvistusviestiä kassalla, jolloin saat mukaasi kuivausliinan.

Itsepalvelupesussa voit pestä autosi Perfect autopesuasemalla itse. Katetussa pesuhallista löytyy pesuri, jolla voit pestä autosi.

Osta pesukoodi

Millä asemilla on itsepalvelupesu?

Itsepalvelupesu löytyy seuraavilta Shell-asemilta: Espoo Suomenoja, Helsinki Herttoniemi, Helsinki Itäkeskus, Helsinki Myllypuro, Kaarina, Kajaani Sotkamontie, Kempele Sohjanantie, Rauma Nortamonkatu, Turku SataShell, Porvoo Kuninkaanportti ja Vantaa Ruskeasanta.

 

Pesutuloksen reklamaatio

Pesun valintaan ja pesutulokseen liittyvät kysymykset ja kommentit hoituvat suoraan asemahenkilökunnan kanssa.
 

Peruutusoikeus

Käyttäjällä on oikeus peruuttaa tekemänsä palvelusuorituksen tai tuotteen tilaus neljäntoista (14) vuorokauden kuluessa tilauksen tekemisestä ilmoittamalla peruutuksesta sähköpostitse osoitteeseen asiakaspalvelu@st1.fi tai kirjeitse osoitteeseen St1 Oy, Asiakaspalvelu, PL 68, 00521 Helsinki, Suomi. 

Mikä on autopesukoodin voimassaoloaika?

Pesukoodit ovat voimassa 5 kk ostopäivästä eteenpäin. Niiden voimassaoloa ei voi jatkaa. Asemilta, Perfectautopesu.fi -sivuilta ja St1 Way -sovelluksesta ostetut pesukoodit toimivat kaikilla St1- ja Shell Perfect -autopesuasemalla.

Osta pesukoodi

Mitä maksaa auton pesu?

Perfect autopesujen hinnat vaihtelee 24,90-44,90 euron välillä. 

Perfect-tuoteperheeseessä on viisi pesuohjelmaa eri likaisuusasteille. Voit vertailla autopesuja täällä.