Ostoskori on tyhjä.

Puhdas ja kuiva auto nopeasti ja helposti pesukadulla

Näillä vinkeillä pärjäät hienosti pesukadulla

Pitikö autoa ohjata pesukadulla vai ei? Pitääkö käsijarru olla pois päältä? Pesukadun käyttö voi hieman jännittää ja saattaa vaikuttaa hankalalta mutta näiden vinkkien avulla pesukadun käyttö tuntuu huomattavasti helpommalta. 

Osalle tulee yllätyksenä, että käsijarrua ei saa laittaa päälle tai jos autossa on sähköinen käsijarru, autoa ei saa sammuttaa. Jos käsijarru on päällä, auto ei nimittäin liiku eteenpäin pesukadun kuljetinhihnalla. 

Pesukadulla auton vasen eturengas ajetaan kuljetinuraan tai kuljetinmatolle peilin apua käyttäen ja auton voi jättää käyntiin. Tärkeintä on, ettei autopesun aikana ohjata, jarruteta tai ajeta ja pidetään vaihde vapaalla, jotta auton pyörät pyörivät vapaasti koko autopesun ajan ja auto pääsee liikkumaan vapaasti kuljetushihnan mukana. 

Pesukadun käyttäminen edellyttää pientä perehtymistä ja vaikka autopesupaikkoja on erilaisia, on pesukadulle ajaminen helppoa, kun noudattaa pesuhallin ulkopuolella esitettyjä pesuohjeita. 

Pesukadut ovat siinä mielessä hienoja, että kuljetinhihna tai matto vie auton automaattisesti läpi pesuohjelman eri vaiheet ja pesu on nopea. Autopesu kestää vain noin 5–6 minuuttia ja koska pesukadulla voi olla samanaikaisesti useampi auto, pesuun pääsee useimmiten jonottamatta. 

Perfect pesukatuja löydät tällä hetkellä Helsingissä, Shell Helsinki Tullinpuomin ja Shell Helsinki Itäkeskuksen yhteydessä.

Perfect pesukadun käyttöohjeet

  1. Noudata autonvalmistajan ohjeita koneellisesta autopesusta. 

  1. Irrota antenni, sulje ikkunat ja käännä peilit. Tarkista, että lasinpyyhkijät ovat ala-asennossa ja lasinpyyhkijöiden sadetunnistin on poissa päältä. 

  1. Kun VIHREÄ liikennevalo palaa, lue viivakoodi tai näppäile numerokoodi. 

  1. Oven avauduttua, aja peiliä apuna käyttäen joko vasen eturengas kuljetinuraan tai keskitetysti kuljetinmatolle ja pysäytä, kun PUNAINEN STOP-valo syttyy.

  1. Laita vaihde vapaalle (automaattivaihde asentoon N) ja varmista, että renkaat ovat suorassa. 

  1. Älä laita käsijarrua päälle. Jos autossa on sähköinen käsijarru, jätä auto käyntiin. Mikäli autossa on automaattinen jarru seistäessä paikallaan (Auto Hold), kytke se pois päältä ennen ajoa pesukatuun. 

  1. ÄLÄ OHJAA TAI JARRUTA AUTOA PESUN AIKANA. 

  1. Mikäli pesu keskeytyy, älä siirrä autoa tai poistu autosta, vaan soita henkilökunnalle pesuhallissa tai kuitissa olevaan numeroon. 

  1. Kun VIHREÄ nuolivalo syttyy, aja ulos pesusta. 

  1. Kokeile jarrujen toiminta. 

Pesuohjelman valinta pesukadulla

Pesukadulla pesun kesto on sama kaikilla Perfect pesuohjelmilla. Pesukadun pesukone toteuttaa kuitenkin valitun pesuohjelman mukaiset toimenpiteet autopesun aikana. 

Valitse sopiva Perfect autopesu tai edullinen sarjapesu verkkokaupasta, St1 Way-sovelluksesta tai asemalta. Voit käyttää pesukoodit St1- ja Shell-asemien kaikissa Perfect –autopesuloissa ja pesukoodit ovat voimassa viisi kuukautta. 

Jos et tiedä mikä viidestä eri pesuohjelmasta sopii autosi likaisuusasteelle parhaiten, voit tehdä nopean testin Pesuklinikka-sivuillamme. 

Katso videolta mallia

Näin käytät pesukatua

Pesukadun käyttö voi hieman jännittää ja saattaa vaikuttaa hankalalta mutta videon avulla pesukadun käyttö tuntuu huomattavasti helpommalta. Katso videolta ohjeet miten käytät Perfect-pesukatua St1- ja Shell-asemilla. 

 

 

St1 Way-sovellus

Lataa ilmainen St1 Way -sovellus

Helppoa maksamista St1 Way -sovelluksella

Tiesitkö, että voit ostaa autopesut myös St1 Way -sovelluksella? Osta autopesut helposti ja nopeasti mobiilisti, ja ajaa suoraan autopesuun mille tahansa St1- tai Shell Perfect -pesuasemista. Sovelluksessa voit myös etsiä lähimmän asemasi ja maksaa tankkauksen kätevästi puhelimella. 

Lue lisää